Milieusticker Duitsland aanvragen

Vul hieronder de gegevens in om direct het aanvraagproces voor een Duitse milieusticker te starten. Uw milieusticker wordt binnen 24 uur verwerkt en binnen 1-2 werkdagen per post geleverd. De milieustickers is te bestellen voor € 12,50 inclusief verzendkosten.

Milieusticker Duitsland kopen

Reist u binnenkort naar Duitsland? Koop dan hier van te voren de officiële milieusticker voor Duitsland. De officiële milieusticker wordt machinaal gedrukt op de sticker. Hiermee kunt u met een gerust hart op (door)reis.

Wat is een milieusticker Duitsland?

Een milieusticker Duitsland is verplicht wanneer u een milieuzone betreed. Zo’n zone wordt ook wel een Umweltzone genoemd. Met de invoering van deze milieuzones en bijbehorende milieustickers, wil de Duitse overheid de luchtkwaliteit in en rondom grote steden verbeteren. De sticker is een fysieke sticker die u binnen enkele werkdagen thuis gestuurd krijgt. De sticker, ook wel Umweltplakette genoemd, plakt u op de voorruit van uw voertuig. De Duitse overheid kan zo controleren of u aan de gestelde eisen voor iedere milieuzone voldoet. Een milieusticker voor Duitsland dient door bestuurders van gemotoriseerde voertuigen onder de 3,5 ton te worden aangeschaft. Hieronder vallen tevens bestuurders van motoren en bestuurders van auto’s met aanhanger of caravan.

Milieuzones Duitsland

Er bestaan meer dan 60 verschillende zones in Duitsland. Deze milieuzones zijn ingesteld door de Duitse overheid om de emissie-uitstoot in de verschillende gebieden te verbeteren. Deze Umweltzones gelden onder andere voor de stadscentra van Berlijn, Bremen, Düsseldorf en Frankfurt am Main beschikken. Bekijk hier waar de Umweltzonen zich bevinden.

Kleuren milieustickers

Er bestaan drie soorten stickers. Voor Duitsland bestaat er een groene, gele en rode milieusticker. Welke kleur milieusticker u ontvangt, wordt op onze website bepaald op basis van uw kenteken en de emissieklasse van uw voertuig. Met een groene milieusticker Duitsland mag u alle milieuzones in Duitsland betreden. Met een gele mag u uitsluitend de milieuzone in Neu-Ulm binnenrijden. Met een rode sticker mag geen van de verschillende zones betreden worden. Deze wordt dan ook niet via onze website geleverd.

Een groene sticker wordt afgegeven voor benzine-auto’s vanaf 1 januari 1993 en dieselauto’s vanaf 1 januari 2006. De gele sticker wordt afgegeven voor dieselauto’s vanaf 1 januari 2001 t/m 31 december 2005. De milieuzones in Duitsland worden aangeduid met een bordje “Umweltzone”. Ditzelfde geldt wanneer u de zone weer verlaat. Op het bordje staat ook aangegeven welke kleuren milieustickers toegestaan zijn.

Levertijd & kosten milieusticker Duitsland

Het aanvragen van een milieusticker voor Duitsland duurt slechts enkele minuten. Wij verzenden de sticker binnen 24 uur na aanvraag, voor de levering zijn wij afhankelijk van de post. Binnen ongeveer 2-3 werkdagen wordt de sticker bij u op het opgegeven adres per post bezorgd. U ontvangt een enveloppe met Cargo erop. De kosten voor een milieusticker Duitsland bedragen €12,50 inclusief BTW en verzendkosten. Mocht u gegevens willen wijzigen, dan raden wij u aan zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen via telefoon, chat of e-mail. Het is niet meer mogelijk om uw gegevens te wijzigen zodra uw bestelling verwerkt en verstuurd is.

Veiligheidsproducten

Naast de milieusticker voor Duitsland is het verplicht om een gevarendriehoek, een veiligheidshesje (1 per persoon) en verbanddoos in de auto te hebben wanneer u op (door)reis bent in of naar Duitsland. Vergeet niet om te controleren of er andere voor andere landen andere verplichtingen gelden. Op www.tolvignetten.nl kunt u alle benodigde veiligheidsproducten aanschaffen voor uw reis.

Wanneer heb ik een milieusticker Duitsland nodig?

U bent verplicht een milieusticker voor Duitsland aan te schaffen, wanneer u een milieuzone aandoet in Duitsland. Deze zones bevinden zich verspreid over Duitsland, in en rondom de grote steden. Er wordt gecontroleerd op het bezit van een milieusticker door de politie ter plaatse.

Krijg ik een boete zonder milieusticker?

Wanneer u een milieuzone binnenrijdt en niet over een milieusticker, de verkeerde milieusticker of een verkeerd opgeplakte sticker beschikt, kunt u een boete opgelegd krijgen. De boetes kunnen oplopen, een een startbedrag van 80 euro.

Waar kan ik de milieusticker Duitsland plakken?

Zodra u de milieusticker ontvangen heeft, kunt u deze aan de binnenkant van uw voorruit (rechtsonderdaan) plakken. Dit is aan de passagierskant, waardoor de sticker duidelijk zichtbaar is en niet het zicht van de bestuurder van het voertuig belemmeren. U kunt de folie aan de achterkant van de sticker het beste bewaren bij uw autopapieren.

Moet ik in 2020 in Duitsland tol betalen?

Vanaf 2020 zullen bestuurders van gemotoriseerde voertuigen onder de 3,5 ton in ons buurland tol moeten gaan betalen. Deze tol zal worden geïnd op de Duitse snelwegen. Op dit moment (2019) ziet het ernaar uit dat dit zal worden gedaan in de vorm van een (digitaal) tolvignet.

Hoe lang is een milieusticker Duitsland geldig?

De milieusticker voor Duitsland is onbeperkt geldig. Wel, dient u er rekening mee te houden dat u een nieuwe milieusticker kopen moet, wanneer u uw ruit vervangt of gaat rijden met een ander kenteken. U kunt de milieusticker slechts één keer opplakken.

Waar dien ik rekening mee te houden in het verkeer in Duitsland?

Er zijn in Duitsland een aantal andere verkeersregels ten opzichte van Nederland. Zo is navigatieapparatuur met radardetectie-functie verboden. Ook mag u geen huisdieren los in de auto vervoeren. Deze dienen altijd in een speciale box of gordel te worden vervoerd. Daarnaast zijn een gevarendriehoek, veiligheidshesje(s) en verbanddoos verplicht om mee te nemen in de auto.