Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag niet beantwoord zijn, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


Afhankelijk van uw auto krijgt u een groene of gele sticker. De sticker bepaald welke milieuzones u wel of niet in mag rijden.

Wij lezen de informatie van uw auto uit en bepalen aan de hand daarvan welke sticker u krijg. Globaal kunt u uitgaan van het volgende:

Groene sticker:

Benzine-auto'stoegelaten vanaf 01-01-1993
Dieselauto'stoegelaten vanaf 01-01-2006

Gele sticker:

Dieselauto'stoegelaten vanaf 01-01-2001 tot en met 31-12-2005

Als u met de auto naar Duitsland reist dan zijn er voor diverse gebieden de zogenaamde milieuzones. In Duitsland ook wel de umweltzonen genoemd. Deze zones kunt u echter alleen in als uw auto voorzien is van een milieusticker die voor de bewuste milieuzone is toegestaan. Bekijk hier de umweltzonen.
Als uw voertuig geen vrijstelling heeft of een verkeerde milieusticker heeft dan kunt u een boete krijgen. Deze boetes kunnen aanzienlijk oplopen (vanaf 40 euro).

Blijft u buiten de milieuzones dan heeft u geen milieusticker nodig. De zones bevinden zich in en rond de Duitse steden. De volgende voertuigen hebben ook geen milieusticker nodig:

  • - Bromfietsen, snorfietsen, motoren, scooters en andere driewielige voertuigen.
  • - Landbouw machines.
  • - Werkverkeer.
  • - Hulpdiensten.
  • - Mobiele apparaten en machines.
  • - Invalide voertuigen met een gehandicaptenparkeerkaart.
  • - Als uw voertuig in de EU is geregistreerd met een kenteken van minstens 30 jaar oud en voorzien van een zogehete "H"kenteken of een rode "07"kenteken.
  • - Een in Nederland geregistreerde auto's met een blauwe kentekenplaat. Echter wel goede staat. ( Dat wil zeggen, een datum eerste toelating VOOR 01-01-1978)
Ja, de milieusticker wordt in heel Duitsland erkend.

Deze zones zijn gebieden in Duitsland waar de overheid sinds het jaar 2008 probeert de kwaliteit van de lucht te verbeteren. Dit wil men doen door onder andere de uitstoot van fijnstoffen te beperken. Steden geven bepaalde gebieden aan rond de stad. Dit zijn stadscentra, verkeersknooppunten en drukke wegen. Hier wordt dan bekeken welke emissieklasse van auto's/ voertuigen worden geweerd of juist toegelaten.

Een gebied die in aanmerking komt zijn duidelijk te herkennen aan verkeersborden met de tekst : "Umweltzone" met daarbij de kleuren milieustickers die toegestaan zijn in dit gebied.

Periodiek komen er in de toekomst milieuzones bij. Tevens de gebieden die nu al zijn ingericht als milieuzone worden dan strenger met het toelaten van auto's met een lage emissieklasse (dit betekend een hoge uitstoot van fijnstof). Het uiteindelijke doel van de Duitse overheid is dat de zones binnen ongeveer 2 jaar alleen nog voertuigen toelaten met een hoge emissieklasse (weinig uitstoot).
Door te kijken naar welke emissieklasse uw voertuig valt wordt bepaald welke milieusticker voor uw voertuig nodig is. Tijdens de bestelling via onze bestelomgeving weet u precies voor welke milieusticker u moet gaan voor uw voertuig. Als u een retrofit roetfilter ( door de KBA goedgekeurd ) heeft laten inbouwen dan komt u automatisch in aanmerking voor een milieusticker uit de eerst hogere klasse.
De sticker is onbeperkt geldig. Zolang u hetzelfde kenteken heeft, kunt u de sticker gebruiken. Bij een breuk van de voorruit dient u wel een nieuwe sticker aan te schaffen.
Wij leveren de sticker doorgaans binnen één werkdag aan bij PostNL. Voor de levering zijn we afhankelijk van PostNL (meestal binnen één werkdag). Over het algemeen heeft u de sticker dus binnen twee werkdagen in huis. Voor levering naar België kunt u het beste uitgaan van twee tot drie werkdagen. Op zondag en maandag wordt er niet geleverd.
Ja, dat is mogelijk. U kunt de kentekens en chassisnummers aanleveren in een excelbestand, zodat u dit snel en eenvoudig kunt doen. Neem voor een offerte contact met ons op: contact@milieusticker-duitsland.nl
Wanneer u via onze website heeft besteld dan kunt u ons een e-mail sturen voor de factuur. Bestelt u via e-mail, dan leveren wij op factuur.
Ja, dat is geen probleem. Ook deze leveren wij binnen 48 uur. Neem hiervoor contact met ons op: contact@milieusticker-duitsland.nl