Düsseldorf

De stad Düsseldorf

Düsseldorf ontstond aan de Burgplatz waar het riviertje Düssel in de Rijn stroomde (dorf betekent dorp). Vandaag is Düsseldorf een verrassend veelzijdige en milieuvriendelijke stad. Wanneer je de stad wil bezoeken, kan je best je auto aan de rand van de stad parkeren en met het openbaar vervoer naar het centrum rijden. Je mag verschillende wijken niet in met de auto zonder een Milieusticker Duitsland. Die is te koop wanneer je auto aan een aantal milieucriteria voldoet. Maar wanneer je een Welcomekaart koopt voor 9 euro, kan je gratis het openbaar vervoer gebruiken en krijg je korting in tal van musea.

Fancy en alternatief

Je kan op verkenning in de bekendste winkelstraat van Duitsland, de Königsallee, die zich over meer dan 800 meter uitstrekt van de A van Armani tot de Z van Zegna.

Of je trekt naar de alternatievere buurt waar kunstenaars en creatievelingen thuis zijn: Flingern. Daar vind je Plup (Planet upcycling), een winkel waar je allerlei mooie spullen kan kopen die gemaakt zijn van materialen die al een leven gehad hebben in een compleet ander product. Zo bijvoorbeeld een tasje gemaakt van het materiaal van de brandweerslangen of een handtas volledig gecreëerd uit de metalen clipjes van blikjes frisdrank.

In Flingern is ook een ijssalon waar je bijzondere ijsjes kan eten zoals lavendelijs, basilicumijs, rozemarijnijs en andere coole smaken.

Fietsend door Düsseldorf

Düsseldorf is een heel prettige stad om te fietsen en bovendien hoef je dan geen Milieusticker Duitsland aan te schaffen. Met de fiets kan de naar het zuiden van de stad naar het prachtige Park en het Slot van Benrath of je fietst naar het noorden. Daar ligt de wijk Kaiserswerth, met charmante barok huizen uit de 17de en 18de eeuw.

Iets buiten het centrum van Düsseldorf ligt de Kiefernstrasse waar de broers Mayo gekend zijn vanwege hun graffiti kunst die op vele gevels zichtbaar is. Hun stijl is comic art en je herkent de kunst van deze broers aan hun symbool, de grappige gele aap.

Je kan natuurlijk ook een van de vele musea bezoeken of een wandeling maken langs de oevers van de Rijn.