De stad Keulen

Bekend van de Dom, het geurtje van oma (eau de cologne) en de gezellige kerstmarkten. Keulen is een stad met historie, met lange winkelstraten met uiteenlopende winkels en gezellige horecagelegenheden. Voor jong tot oud is een bezoek aan Keulen een echte aanrader!

Cultuur en historie

De Romeinen hebben op een strategische plek aan de rivier de Rijn een nederzetting gesticht die later is uitgegroeid tot de vierde stad van Duitsland: Keulen. Voor een kijkje in het Romeinse verleden van de stad is het Römisch-Germanisches Museum een interessante plek. Bij een bezoek aan Keulen hoort natuurlijk het bezoeken van de Dom van Keulen. Deze kerk staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Met twee hoge torens van 157 meter is de Dom de blikvanger van de stad. Een van de torens kan worden beklommen. Na een klim van 291 treden bereik je de klokkenstoel op ongeveer 53 meter. Op deze plek kunnen de klokken worden bezichtigd. Daarna kun je verder omhoog klimmen naar een hoogte van circa 97 meter. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving.

Stedentrip Keulen

Voor Keulen heb je eigenlijk meer dan een dag nodig. Maak daarom van uw bezoek aan Keulen een heuse stedentrip door er ook te overnachten. Hotels zijn er in overvloed en in verschillende prijsklassen, voor ieder portemonnee is er wel een hotelkamer te vinden. Maar ook met je eigen camper is het goed toeven in de stad. Zo zijn er schitterende camper plekken vlak bij het centrum in een park langs de Rijn. Kom niet voor vervelende verrassingen te staan door voor vertrek de verplichte Milieusticker Duitsland aan te schaffen.

Winkelen en kerstmarkten

Als je van shoppen houdt, zit je goed in Keulen. In het centrum zijn naast de grote winkelketens ook exclusieve kledingmerken en uiteenlopende delicatessenzaken te vinden. En in december verandert de stad in één grote gezellige kerstmarkt. De mooiste kerstmarkten zijn te vinden bij De Dom, de Neumarkt en de Altmarkt. Je beleeft de sfeer van een échte Duitse kerstmarkt in Keulen.

Met kinderen naar Keulen

Voor kinderen is er in Keulen ook genoeg te beleven. Wat dacht je van dieren kijken in de Kölner Zoo? In deze grote dierentuin kun je je de hele dag vermaken. Voor jongens (maar ook voor meiden en vaders) is de LEGO-store in de Hohe Strasse één grote snoepwinkel. Hier kun je namelijk je favoriete legosteentjes uit bakken scheppen en per gram betalen. Als dat geen reden is om naar Keulen te gaan?

Bereikbaarheid Keulen

Keulen ligt op circa 230 kilometer van Utrecht en is goed met de auto te bereiken. Denk er wel aan dat de Milieusticker Duitsland verplicht is.