Essen

Heb ik een milieusticker voor Essen nodig?

Essen gelegen op relatief korte reisafstand van de Nederlandse grens. Voor vele Nederlanders een perfecte stad voor een dagje winkelen. Kiest u voor een reis met de auto? Vergeet dan niet een aantal dagen voor vertrek een milieusticker voor de stad Essen aan te schaffen. Met zo’n sticker mag u de milieuzones in Duitsland betreden. Ook Essen val onder zo’n zone. Wanneer u geen sticker op uw voorruit heeft geplakt en een milieuzone betreedt, kunt u een boete ontvangen. Heeft u al een groene sticker gekocht? Bekijk dan hieronder welke bezienswaardigheden u niet mag missen.

Essen Duitsland

Bezienswaardigheden Essen

Essen is van oorsprong een mijn-stad en heeft een rijke geschiedenis. Tegenwoordig staat deze bestemming in het Ruhrgebied bekend om haar culturele bezienswaardigheden en wordt de stad vaak gekozen voor een dagje inkopen doen. Er is genoeg keuze uit musea, historische gebouwen en culturele evenementen.

Folkwang museum 

Het Folkwang museum in Essen is zeer veelzijdig, met verschillende soorten kunstcollecties. Zo is er veel te zien voor de moderne kunstliefhebbers, maar ook mensen met een voorliefde voor fotografie en na-oorlogse kunst zijn bij het museum aan het goede adres.

Zollverein

Behorend tot de UNESCO Werelderfgoedlijst, is het Zollverein een populaire bezienswaardigheid. Het is een belangrijk monument dat veel verteld over de geschiedenis van de mijnindustrie in deze omgeving.

Kerstmarkt Essen

Een kerstmarkt in Duitsland bezoeken is voor vele Nederlanders ieder jaar weer een uitstapje. De kerstmarkt in Essen wordt in de decembermaanden veel gekozen voor een dagje weg. De markt beschikt over een verscheidenheid aan (overdekte) kraampjes, veel sfeerverlichting en een gemoedelijke sfeer.

Kettwig district

Waant u zich kort in sprookjeswereld door een bezoek te brengen aan de wijk Kettwig in Essen. De wijk is sinds 1975 onderdeel van de stad en beschikt over een authentieke sfeer. Een perfecte locatie voor een wandeling of een bezoek aan één van de vele café’s of restaurants.