Milieusticker Duitsland aanvragen

Nu aanvragen

Klikt u op de button “Nu aanvragen” om direct de aanvraagprocedure voor een milieusticker Duitsland te starten. Uw milieusticker wordt binnen 24 uur verwerkt en binnen 1-2 werkdagen per post geleverd. De milieustickers is te bestellen voor € 12,50 inclusief verzendkosten.


Eenvoudig besteld Snel en eenvoudig in het Nederlands bestellen
Betalen met iDEAL Eenvoudig betalen met iDeal, Bancontact of Creditcard.
Snel geleverd Binnen 2-3 werkdagen verwerkt en bezorgd

Milieusticker Duitsland kopen

Reist u binnenkort naar Duitsland? In dat geval is het raadzaam om voortijdig een milieusticker voor Duitsland aan te schaffen. Hiermee kunt u met een gerust hart op (door)reis.

Wat is een milieusticker Duitsland?

Een milieusticker Duitsland is verplicht wanneer u met uw voertuig een milieuzone betreedt. Een milieuzone wordt ook wel een Umweltzone genoemd. Binnen deze zones mogen enkel voertuigen met een lage CO2 omissie rijden. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit in en rondom grote steden aanzienlijk verbeterd, wat bedraagt aan een gezondere leefomgeving.

De milieusticker voor Duitsland is een fysieke sticker die u binnen enkele werkdagen per post wordt toegezonden. De milieusticker, ook wel milieuvignet genoemd, plakt u op de voorruit van uw voertuig. Op deze manier kunnen de Duitse autoriteiten controleren of uw voertuig een milieuzone mag binnenrijden. Iedere bestuurder van een gemotoriseerd voertuig van minder dan 3.5 ton, dient binnen een milieuzone over een milieusticker te beschikken. Hieronder vallen tevens bestuurders van motoren en bestuurders van auto’s met aanhanger of caravan.

Milieuzones Duitsland

Over Duitsland verspreid vindt u 60 verschillende zones. Deze milieuzones zijn ingesteld door de Duitse overheid om de uitstoot van gemotoriseerde voertuigen te beperken. Deze Umweltzones gelden onder andere voor de stadscentra van Berlijn, Bremen, Düsseldorf en Frankfurt am Main.

Kleuren milieustickers

Er zijn drie soorten stickers. Voor Duitsland bestaat er een groene, gele en rode milieusticker. Welke kleur milieusticker u ontvangt, wordt op onze website automatisch weergegeven. Dit wordt bepaald aan de hand van uw kenteken en de emissieklasse van uw voertuig. Met een groene milieusticker Duitsland mag u alle milieuzones in Duitsland betreden. Met een gele sticker mag u uitsluitend de milieuzone in Neu-Ulm binnenrijden. Met een rode sticker heeft u geen toegang tot de milieuzones. Deze wordt dan ook niet via onze website geleverd. Houd hier rekening mee.

Welke kleur qua milieusticker wordt aan mijn auto toegekend?

Een groene sticker wordt afgegeven voor benzine-auto’s vanaf 1 januari 1993 en dieselauto’s vanaf 1 januari 2006. De gele sticker wordt afgegeven voor dieselauto’s vanaf 1 januari 2001 t/m 31 december 2005. en is te herkennen aan speciale verkeersborden. De milieuzones in Duitsland worden met behulp van speciale verkeerdsborden aangeduid. Tevens staat op zo'n verkeersbord aangegeven met welke type milieustickers een milieuzone betreden kan worden.

Levertijd & kosten milieusticker Duitsland

Het aanvragen van een milieusticker voor Duitsland duurt slechts enkele minuten. Wij verzenden de sticker binnen 24 uur na de aanvraag en voor de levering zijn wij afhankelijk van de post. Binnen ongeveer 1-2 werkdagen wordt de sticker bij u op het opgegeven adres per post bezorgd. U ontvangt een enveloppe met Cargo erop. De kosten voor een milieusticker Duitsland bedragen €12,50 inclusief BTW. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Let op! Mocht u gegevens willen wijzigen, dan raden wij u aan zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen via telefoon of e-mail. Het is niet meer mogelijk om uw gegevens te wijzigen zodra uw bestelling verwerkt en verstuurd is.

Veiligheidsproducten

Naast de milieusticker voor Duitsland is het verplicht om een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en verbanddoos in de auto te hebben. Dit geldt ook wanneer u op doorreis bent in Duitsland. Vergeet niet om te controleren of er andere voor andere landen andere verplichtingen gelden.

Bent u op doorreis?

Bent u op doorreis naar andere landen? Houdt er dan rekening mee dat voor de meeste landen ook een digitaal vignet gekocht dient te worden. Wilt u andere e-vignetten aanvragen, ga dan naar i-vignette.com. Ook voor meer informatie over het milieusticker Duitsland kunt u daar terecht.