Milieusticker Duitsland aanvragen

Vul hieronder de gegevens in om direct het aanvraagproces voor een Duitse milieusticker te starten. Uw milieusticker wordt binnen 24 uur verwerkt en binnen 1-2 werkdagen per post geleverd. De milieustickers is te bestellen voor € 12,50 inclusief verzendkosten.

Milieusticker Duitsland kopen

Reist u binnenkort naar Duitsland? Koop dan hier de officiële milieusticker voor Duitsland. De officiële milieusticker wordt met een machine gedrukt op de sticker. Hiermee kunt u met een gerust hart op (door)reis.

Wat is een milieusticker Duitsland?

Een milieusticker Duitsland is verplicht wanneer u een milieuzone betreed. Een milieuzone wordt ook wel een Umweltzone genoemd. Met de invoering van deze milieuzones en milieustickers wordt de luchtkwaliteit in en rondom grote steden verbeterd. Deze regeling is ingevoerd door de Duitse overheid. De sticker is een fysieke sticker die u binnen enkele werkdagen thuis gestuurd krijgt. De milieusticker, ook wel milieuvignet genoemd, plakt u op de voorruit van uw voertuig. Zo kan de overheid controleren of uw voertuig een aan de gestelde eisen voor de milieuzone voldoet. Iedere bestuurder van een gemotoriseerd voertuig van minder dan 3.5 ton, dient te beschikken over een milieusticker. Hieronder vallen tevens bestuurders van motoren en bestuurders van auto’s met aanhanger of caravan.

Milieuzones Duitsland

Over Duitsland verspreid vindt u 60 verschillende zones. Deze milieuzones zijn ingesteld door de Duitse overheid om de uitstoot van gemotoriseerde voertuigen te beperken. Deze Umweltzones gelden onder andere voor de stadscentra van Berlijn, Bremen, Düsseldorf en Frankfurt am Main. Bekijk hier waar de Umweltzonen in Duitsland zich bevinden.

Kleuren milieustickers

Er zijn drie soorten stickers. Voor Duitsland bestaat er een groene, gele en rode milieusticker. Welke kleur milieusticker u ontvangt, wordt op onze website automatisch weergegeven. Dit wordt bepaald aan de hand van uw kenteken en de emissieklasse van uw voertuig. Met een groene milieusticker Duitsland mag u alle milieuzones in Duitsland betreden. Met een gele sticker mag u uitsluitend de milieuzone in Neu-Ulm binnenrijden. Met een rode sticker heeft u geen toegang tot de milieuzones. Deze wordt dan ook niet via onze website geleverd.

Een groene sticker wordt afgegeven voor benzine-auto’s vanaf 1 januari 1993 en dieselauto’s vanaf 1 januari 2006. De gele sticker wordt afgegeven voor dieselauto’s vanaf 1 januari 2001 t/m 31 december 2005. De milieuzones in Duitsland worden aangeduid met een bordje Umweltzone. Ditzelfde geldt wanneer u de zone weer verlaat. Op het bordje staat ook aangegeven welke kleuren milieustickers toegestaan zijn.

Levertijd & kosten milieusticker Duitsland

Het aanvragen van een milieusticker voor Duitsland duurt slechts enkele minuten. Wij verzenden de sticker binnen 24 uur na de aanvraag en voor de levering zijn wij afhankelijk van de post. Binnen ongeveer 1-2 werkdagen wordt de sticker bij u op het opgegeven adres per post bezorgd. U ontvangt een enveloppe met Cargo erop. De kosten voor een milieusticker Duitsland bedragen €12,50 inclusief BTW. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Mocht u gegevens willen wijzigen, dan raden wij u aan zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen via telefoon, chat of e-mail. Het is niet meer mogelijk om uw gegevens te wijzigen zodra uw bestelling verwerkt en verstuurd is.

Veiligheidsproducten

Naast de milieusticker voor Duitsland is het verplicht om een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en verbanddoos in de auto te hebben. Dit geldt ook wanneer u op doorreis bent in Duitsland. Vergeet niet om te controleren of er andere voor andere landen andere verplichtingen gelden. Op www.tolvignetten.nl kunt u alle benodigde veiligheidsproducten aanschaffen voor uw reis.

Frequently Asked Questions

Wanneer heb ik een milieusticker Duitsland nodig?

U bent verplicht een milieusticker voor Duitsland aan te schaffen, wanneer u een milieuzone aandoet in Duitsland. Deze zones bevinden zich verspreid over Duitsland, vaak in en rondom de grote steden. Er wordt gecontroleerd op het bezit van een milieusticker door de politie ter plaatse.

Krijg ik een boete zonder milieusticker?

Wanneer u een milieuzone binnenrijdt en niet over een milieusticker beschikt, kunt u een boete opgelegd krijgen. Dit is ook het geval op het moment dat u een verkeerde milieusticker of verkeerd opgeplakte sticker beschikt. De boetes kunnen oplopen naar gelang de ernst van de overtreden. Het startbedrag is 80 euro.

Waar kan ik de milieusticker Duitsland plakken?

Zodra u de milieusticker ontvangen heeft, kunt u deze aan de binnenkant van uw voorruit (rechtsonderdaan) plakken. Dit is aan de passagierskant, waardoor de sticker duidelijk zichtbaar is en niet het zicht van de bestuurder belemmert. U kunt de folie aan de achterkant van de sticker het beste bewaren bij uw autopapieren.

Moet ik in 2020 in Duitsland tol betalen?

Op dit moment zijn de huidige plannen voor het invoeren van tol afgewezen door het Europees Hof van Justitie. Naar verwachting zullen er nieuwe plannen komen voor het invoeren van tol in 2020. De regeling is gericht op alle gemotoriseerde voertuigen onder de 3,5 ton die gebruik maken van de Duitse snelwegen.

Hoe lang is een milieusticker Duitsland geldig?

De milieusticker voor Duitsland is onbeperkt geldig. Echter, dient u er wel rekening mee te houden dat u een nieuwe milieusticker kopen moet wanneer u uw voorruit vervangt. Ditzelfde geldt wanneer u gaat rijden met een ander kenteken. U kunt de milieusticker slechts één keer opplakken.

Waar dien ik rekening mee te houden in het verkeer in Duitsland?

Voor Duitsland gelden er een aantal andere verkeersregels ten opzichte van Nederland. Zo is navigatieapparatuur met radardetectie verboden. Ook mag u geen huisdieren los in de auto vervoeren. Deze dienen altijd in een speciale box of gordel te worden vervoerd. Een gevarendriehoek, veiligheidshesje(s) en verbanddoos zijn verplicht in de auto.

Tol afspraken Duitsland 2020