Düsseldorf

Heb ik een milieusticker voor Düsseldorf nodig?

Düsseldorf is ontstaan aan de Burgplatz waar het riviertje Düssel in de Rijn stroomde (dorf betekent dorp). Vandaag de dag is Düsseldorf een verrassend veelzijdige en milieuvriendelijke stad. Wil je de stad bezoeken met de auto, dan dien je over een milieusticker voor de stad Düsseldorf te beschikken. In het stadscentrum van Düsseldorf geldt een milieuzone om de uitstoot van gemotoriseerde voertuigen in te perken. Het is daarnaast ook mogelijk om de auto te parkeren buiten de stad en met het openbaar vervoer naar het centrum rijden. Je kan dan met een Welcomekaart, te koop voor 9 euro, gratis van het openbaar vervoer gebruiken en krijg je tevens korting in tal van musea. Heb je al een milieusticker voor Duitsland aangeschaft? Bekijk dan hieronder welke bezienswaardigheden Düsseldorf te bieden heeft.

Düsseldorf Duitsland

Königsallee

De Königsallee is de bekend winkelstraat van Düsseldorf. Op de bijan 1 kilometer lange straat vindt u tal van verschillende winkel, van de A van Armani tot de Z van Zegna. Of je trekt naar de alternatievere buurt waar kunstenaars en creatievelingen thuis zijn: Flingern. Daar vind je Plup (Planet upcycling), een winkel waar je allerlei mooie spullen kan kopen die gemaakt zijn van materialen die al een leven gehad hebben in een compleet ander product. Zo bijvoorbeeld een tasje gemaakt van het materiaal van de brandweerslangen of een handtas volledig gecreëerd uit de metalen clipjes van blikjes frisdrank. In Flingern is ook een ijssalon waar je bijzondere ijsjes kan eten zoals lavendelijs, basilicumijs, rozemarijnijs en andere bijzondere smaken.

Classic Remise Düsseldorf

Liefhebbers van klassieke voertuigen kunnen hun hart ophalen bij Classic Remise in Düsseldorf. De Classic Remise in Düsseldorf behoort samen met de Classic Remise in Berlijn tot één van de eerste oldtimer-centra van Duitsland. In het gebouw vindt u niet alleen volledig gerestaureerde oldtimers, maar ook een werkplaats, tentoonstellingen, winkels en eet- en drinkgelegenheden.

Kasteel Benrath

Kasteel Benrath bevindt zich in het noorden van de stad en is tevens prima te bereiken met de fiets. In het kasteel zijn verschillende musea gevestigd en het park rondom het kasteel is een perfecte uitvalsbasis voor een wandeling.

Kiefernstraße

Iets buiten het centrum van Düsseldorf ligt de Kiefernstraße waar de broers Mayo gekend zijn vanwege hun graffiti kunst die op vele gevels zichtbaar is. Hun stijl is comic art en je herkent de kunst van deze broers aan hun symbool, de grappige gele aap.

K20 & Kunstpalast

Het K20, oftewel de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, herbergt schilderijen van verschillende kunstenaars uit de 20e eeuw. Zo zijn er in het musea kunstwerken te vinden van de wereldbekende Jackson Pollock, Andy Warhol en Jean Míro. Het Kunstpalast focust zich veelal op kunst uit de 19e eeuw. Zo kunt u in het museum onder andere twee Rubens schilderijen vinden.