Frankfurt

Heb ik een milieusticker voor Frankfurt nodig?

De stad Frankfurt staat ook wel bekend als het financiële centrum van Duitsland of Mainhatten. In de Tweede Wereldoorlog is de stad voor een groot deel verwoest, maar is na de wederopbouw weer helemaal opgebloeid. De stad heeft veel te bieden, op zowel historisch, als ook cultureel gebied. Wanneer u met de auto naar Frankfurt reist, dan dient u voor vertrek een milieusticker aan te vragen. In en rondom Frankfurt am Main geldt een milieuzone, waarin het rijden met een milieusticker voor de stad Frankfurt op uw voorruit verplicht is. Heeft u een sticker aangeschaft? Bekijk hieronder welke hotspots en bezienswaardigheden deze stad te bieden heeft.

Frankfurt Duitsland

Bezienswaardigheden Frankfurt

De stad Frankfurt staat bekend om de traditionele Frankfurter Würst en de Apfelwein die ervandaan komt. Naast deze culinaire lekkernijen, is er ook veel te zien op historisch- en cultureel gebied.

Domrömer kwartier

Sinds kort is deze wijk in Frankfurt weer volledig in ere hersteld. Het oude stadsgedeelte is eind 2018 compleet gerenoveerd opgeleverd. Neem een kijkje terug in de tijd en bekijk hoe dit gedeelte van Frankfurt eruit zag voor de oorlog. De wijk is gevuld met gekleurde gebouwen en ook de Römerberg bevindt zich in deze wijk. Aan dit plein grenzen diverse bezienswaardigheden, zoals het stadhuis en historische museum.

Main Tower

Één van de hoogste gebouwen in de stad, is de Main Tower. Vanuit het hoogste punt van dit gebouw heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het gebouw is twee keer zo hoog als het oude stadhuis, een mooi uitzicht is gegarandeerd.

Geboortehuis Anne Frank

Frankfurt is tevens de geboortestad van Anne Frank. Gedurende haar eerste levensjaren is zij hier geboren en getogen en kan je een bezoek brengen aan de omgeving van haar geboortehuis. Er is ook een Familie Frank Zentrum ter nagedachtenis aan de familie en de gebeurtenissen in het verleden.

Goethe museum

De wereldberoemde schrijver Goethe is geboren in deze Duitse stad in de deelstaat Hessen. Breng een bezoek aan het huis waar hij geboren is of het bijbehorende museum, dat kunst tentoonstelt uit de tijd van Goethe.

Alte Oper

Houdt u van cultuur en muziek? Dan mag een bezoek aan Alte Oper, het voormalige operagebouw niet ontbreken. Het gebouw wordt nu gebruikt als concertgebouw en valt in het oog omwille van haar prachtige architectuur.