Hannover

Heb ik een milieusticker voor Hannover nodig?

Deze stad in Nedersaksen is ontstaan in de middeleeuwen en is inmiddels uitgegroeid tot een unieke en veelzijdige bestemming. Ieder jaar trekken vele bedrijven en zakenlieden naar Hannover voor één van de tientallen internationale beurzen die er georganiseerd worden. Vergeet niet voor een reis met de auto naar Hannover een milieusticker voor de stad Hannover aan te vragen. In/rondom de stad is een milieuzone ingesteld, waardoor u verplicht over een groene sticker op uw voorruit moet beschikken.

Hannover Duitsland

Bezienswaardigheden Hannover

Hannover wordt door veel reizigers overgeslagen. Echter, valt er veel te doen en te zien in deze stad. Er zijn tal van winkelmogelijkheden, om historische gebouwen te bezoeken en mogelijkheden om van de natuur te genieten.

Neues Rathaus

Wilt u de stad Hannover van boven bekijken? Dan dient u zeker een bezoek te brengen aan het Neues Rathaus. Ook de binnenkant van het gebouw is voorzien van prachtige zuilen en versieringen.

Herrenhäuser Garten

De imposante Herrenhäuser Garten bestaat uit gotische tuinen met meer dan 12.000 verschillende planten en bloemen. De tuin bestaat uit vier verschillende gedeeltes en tevens is het kasteel Herrenhausen er gevestigd.

Schloss Marienburg

Kasteel Marienburg is een gebouw uit de 19e eeuw. U kunt er door middel van een tour een kijkje gaan nemen in het kasteel, bij één van de (kunst)collecties of de ridderzaal. In de zomer is er volop muziek en theater aanwezig

Maschsee

Even heerlijk uitwaaien en de natuur in? Dat kan bij Maschsee, een kunstmatig aangelegde plas midden in het centrum van de stad. De plas is een uitgelezen plek voor sportliefhebbers. Zo is het een goede locatie voor joggers en fietsers, maar zijn er ook genoeg mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Één keer per jaar wordt er het Maschsee festival gehouden. Een festival van drie weken met veel live-muziek, kunst en culinaire eetgelegenheden.

Oude stadsgedeelte

De Alt-Stadt is voorzien van authentieke huizen met historische vakwerk-fassades. Perfect voor een middag rondwandelen, winkelen of uiteten.