Keulen

Heb ik een milieusticker voor Keulen nodig?

Een eeuwenoude stad met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinen. In WOII werd de stad grotendeels verwoest, maar na afloop van de oorlog heeft de bevolking hard gewerkt om deze stad weer om te toveren tot een culturele hotspot. Reist u binnenkort met de auto naar Keulen? Een milieusticker voor de stad Keulen is verplicht wanneer u naar deze stad in Noordrijn-Westfalen rijdt. Heeft u de sticker al binnen? Hieronder vindt u welke bezienswaardigheden u niet moet overslaan.

Keulen Duitsland

Bezienswaardigheden Keulen

Keulen is een stad met veel cultuur en tradities. Van historische gebouwen tot aan jaarlijkse feesten en festivals, in deze stad niet ver van de Nederlandse grens is het heerlijk vertoeven.

Kölner Dom

Niets voor niets staat dit imposante gebouw op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Middenin de binnenstad van Keulen valt de Kölner Dom niet te missen. De katholieke kerk in gotische bouwstel trekt ieder jaar weer miljoenen bezoekers.

Hohenzollernbrücke

Het indrukwekkende bouwwerk over de Rijn in Keulen, is de Hohenzollernbrücke. De brug is belangrijk door haar spoorbanen waar jaarlijks grote hoeveelheden goederen over getransporteerd worden. Daarnaast is de Hohenzollernbrücke tevens de liefdesbrug met zeeën van slotjes bevestigd aan de zijkanten van de brug. De slotjes worden door koppels bevestigd aan de brug, het sleuteltje wordt als teken van eeuwige liefde weggegooid.

Carnaval Keulen

Een feest dat niet mag worden overgeslagen in deze stad, is het carnaval. Een aantal dagen achter elkaar kunnen bezoekers genieten van verschillende optochten, muziek en gezelligheid.

Aqualand

Voor waterliefhebbers of gezinnen met kinderen, is Aqualand in Keulen een leuke optie. Het waterpark beschikt over meerdere glijbanen, verschillende baden en bubbelbaden.

Kerstmarkt Keulen

Naast de kerstmarkt in Essen, is de kerstmarkt in Keulen ook een bekende markt voor het doen van inkopen, om de feestdagen te vieren of voor een gezellig dagje weg. Vanaf eind november is de markt met kerstartikelen, schnapps en glühwein geopend voor het publiek.