München

Heb ik een milieusticker voor München nodig?

De stad van de bierbrouwerijen, voetbal en de speciale Weisserwust. München is een veelzijdige stad in de regio Beieren met vele bezienswaardigheden, eet- en drinkgelegenheden en tal van evenementen. Een ideale stad voor een stedentrip of weekend weg. Plant u een weekend weg naar München met de auto? Voor München is een milieuzone, oftewel Umweltzone, ingesteld. Dit houdt in dat u verplicht bent een milieusticker voor de stad München aan te schaffen. Tips nodig voor een dagje München? Lees hieronder meer over de bezienswaardigheden.

München Duitsland

Bezienswaardigheden München

München is één van de economische- en culturele middelpunten van Duitsland. De Sillicon Valley van Beieren is daarmee een bruisende stad met een gevarieerd aanbod voor zowel sportliefhebbers, als ook feestgangers en liefhebbers van cultuur & historie.

FC Bayern München

Voor voetbalfans mag een bezoek aan de Allianz Arena, thuisbasis van FC Bayern München, niet ontbreken. Niet alleen de club die er speelt en zijn geschiedenis is een rondleiding waard, ook de arena zelf is een bijzonder bouwwerk om een keer te bezoeken.

Oktoberfest

Misschien wel één van de bekendste evenementen in heel Duitsland, is het Oktoberfest in München. Dit evenement wordt gehouden aan het einde van de maand september t/m begin oktober. Het festival is al jarenlang een traditie met bier, speciale klederdracht en een gezellige sfeer.

Mariënplatz

Winkels, drank- en eetgelegenheden en historische bezienswaardigheden? Mariënplatz heeft het allemaal. Het plein bevindt zich onder andere tegenover de twee Rathäuser en is verbonden met de populaire winkelstraat Kaufingerstraße.

Kasteel Nymphenburg

Op zoek naar een stukje historie? Breng dan een bezoek aan kasteel Nymphenburg. In het kasteel bevindt zich het Marstallmuseum, dat een stukje historie laat zien gerelateerd aan koning Lodewijk II.

BMW Welt

Niet zo’n fan van sport, historie en winkelen? Ook het bekende BMW Welt, bestaande uit de BMW Tower en het BMW museum, bevindt zich in München. Er is veel te vinden over de architectuur van beide gebouwen en de geschiedenis van het merk.

Die Eisbachwelle

Ondanks de locatie van München, midden op het vasteland, is de stad ook zeker een interessante bestemming voor surfers. De Eisbachwelle in de Englisher Garten is een constante golf op de rivier de Eisbach. Leuk voor surfers, maar ook zeker leuk om gewoonweg een keertje te gaan kijken.