Oberhausen

Umweltzone en milieusticker Oberhausen

Oberhausen behoort tot één van de 56 steden waarvoor een milieusticker verplicht is. De milieusticker voor Oberhausen is sinds 2008 een vereiste. Op 1 juli 2014 is er besloten om de milieuzone uit te breiden naar een groot deel van het Ruhrgebied. Zo is er één grote milieuzone ontstaan, waar onder andere ook de steden Duisburg, Essen en Dortmund onder vallen. Rijdt u door één van bovenstaande steden, maar maakt u uitsluitend gebruik van de snelwegen? Dan is de milieusticker, net als in de rest van Duitsland, niet verplicht. Zo kunt u zonder sticker gebruik maken van de A2, A42 en de A516.

De Umweltzone omvat het centrum van de stad Oberhausen, maar beslaat ook een groot gedeelte van het westen, zuiden en oosten van de stad. Het pretpark Movie Park Germany ligt in het noordelijke gedeelte van Oberhausen. Voor dit gebied is een groene sticker niet verplicht. Indien u een bezoek wilt brengen aan CentrO Oberhausen kan dit zonder milieusticker als u rijdt over de A3 en A42.

Parkeren Oberhausen 

In het centrum van Oberhausen zijn verschillende parkeergarages waar u uw auto kunt parkeren. Parkeren buiten het centrum kan lastig zijn. Indien u aan de rand van de stad uw auto wilt parkeren, dient u vaak een flink eind te lopen voordat u gebruik kunt maken van het openbaar vervoeren (tram of bus). Winkelcentrum CentrO beschikt over ruime gratis parkeerplaatsen. Bij Movie Park Germany kunt een dagkaart kopen voor €7,00.

Bezienswaardigheden Oberhausen

Oberhausen biedt een gevarieerd aanbod van bezienswaardigheden en activiteiten. Jaarlijks komen honderden mensen naar de stad om te gaan winkelen, zwemmen of om culturele bezienswaardigheden te bezoeken.

Kerstmarkt

Inmiddels trekt de kerstmarkt in Oberhausen jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. De houten huisjes bieden een groot assortiment aan lekkernijen. Zo kunt u onder het genot van een mok glühwein genieten van de gezellige sfeer en muziek.

Legoland

Het Legoland Discovery Center bevindt zich in het winkelcentrum CentrO in Oberhausen. Kinderen kunnen hier naar hartelust hun gang gaan. Ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje in het aangrenzende café.

Iets verderop aan de rivier de Rijn gelegen vindt u Sea Life, het Aquapark en de Gasometer. De Gasometer is een ontmantelde gasopslag. Met regelmaat worden er in het bijzondere gebouw tentoonstellingen en concerten georganiseerd. Voor veel Nederlanders bestaat een dagje uit naar Duitsland, ook uit het doen van boodschappen. Zowel Kaufland als Lidl zijn in de stad te vinden.

Milieusticker Oberhausen en veiligheidsproducten

Voor de milieuzone in Oberhausen is een milieusticker, ook wel Umweltplakette genoemd, verplicht. Ook is het hebben van een aantal veiligheidsproducten in uw voertuig een vereiste. Zo dient u te beschikken over een gevarendriehoek, een veiligheidshesje voor iedere inzittende en een verbanddoos. Zo gaat u goed voorbereid op reis naar Oberhausen.