Oberhausen

Heb ik een milieusticker voor Oberhausen nodig?

Oberhausen is van oudsher gericht op de mijn- en staalindustrie. Na sluiting van de laatste mijnen, is de stad nu uitgerust met veel culturele attracties en winkelmogelijkheden. Vanwege de relatief korte reisafstand, is de stad een veel gekozen bestemming voor een dagje weg in Duitsland. Gaat u een dagje winkelen in Oberhausen? Dan dient u een aantal dagen voor vertrek een milieusticker voor de stad Oberhausen aan te schaffen. In de stad geldt geldt een milieuzone, waardoor een groene sticker op de voorruit verplicht is.

Oberhausen Duitsland

Bezienswaardigheden Oberhausen

Een dagje weg met de kinderen of een dagje weg met vrienden of vriendinnen? Oberhausen heeft veel te bieden. Lees hieronder welke attracties en bezienswaardigheden een bezoek waard zijn.

Centro

Het winkelcentrum Centro bevindt aan de rand van de stad Oberhausen. Het centrum beschikt over meer dan 220 winkels van grote ketens en tot aan designerkleding. Genoeg om u een dag te vermaken.

Legoland

Het Legoland Discovery Centre in Oberhausen biedt veel mogelijkheden voor een dagje weg met kinderen. Het centrum laat zien hoe de steentjes gemaakt worden, beschikt over tal van grote bouwwerken, een 4D bioscoop, geeft workshops en beschikt over een speelruimte waar kinderen zelf naar hartelust kunnen bouwen.

Kerstmarkt Oberhausen

Vanaf de tweede helft van november worden de kerstmarkten weer toegankelijk voor publiek. Oberhausen telt niet één, maar twee kerstmarkt. Er wordt een kerstmarkt georganiseerd in het stadscentrum en in het winkelcentrum Centro. Deze laatste behoort met haar +/- 150 kerstkraampjes tot één van de grootste markten van Duitsland.

Sea Life

Sea Life biedt u een kijkje aan in de onderwaterwereld. Het centrum in Oberhausen heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen van haaien. Het is iedere dag mogelijk om het voeren van de haaien, otters en tropische vissen bij te wonen. Voor kinderen worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Gasometer

De Gasometer in Oberhausen is industrieel erfgoed. In vroegere tijdens werd de gewonnen gas opgeslagen in dit bouwwerk. In het gebouw bevindt zich een lift die de bezoekers naar de observatiepunten in het gebouw en naar de koepel van de Gasometer brengt. In het voormalig gasreservoir wordt veel kunst tentoongesteld en er worden af en toe concertend gegeven.

Aquapark

Naast Legoland en Sea Life, heeft ook het Aquapark in Oberhausen veel te bieden voor gezinnen met kinderen. Het zwembad (binnen & buiten) beschikt over verschillende glijbanen, een recreatiebad met versnelde stroombaan, massagemogelijkheden en een bubbelbad. Voor kleine kinderen is er ook een peuterbad met speeltoestellen.