Stuttgart

Heb ik voor Stuttgart een milieusticker nodig?

Gelegen in Badem-Württemberg, staat deze stad bekend om haar industrie. Grote auto- en elektronica merken hebben zich hier gevestigd. De stad heeft naast haar industrie, veel te bieden op het gebied van cultuur en sport. Een bezoek aan Stuttgart vergt echter wel enige voorbereiding. In Stuttgart geldt namelijk een vignet-plicht. Iedere bestuurder van een auto in deze stad, dient te beschikken over een milieusticker voor de stad Stuttgart. Bent u van plan om één of meerdere dagen in Stuttgart te verblijven? Lees dan hieronder tips voor bezienswaardigheden en activiteiten in de stad.

Stuttgart Duitsland

Bezienswaardigheden Stuttgart

Stuttgart is van groot economisch belang voor Duitsland. Daarnaast is de stad een walhalla voor autoliefhebbers. Lees hieronder welke hotspots je niet mag overslaan.

Mercedes-Benz museum

Het museum verteld over de historie van het merk, teruggaande tot aan de eerste Benz auto uit 1886. Boek een rondleiding en neem een kijkje in de 12 verschillende ruimtes met wel 160 verschillende voertuigen (oud & nieuw).

Porsche museum

Nog niet genoeg gekregen van auto’s? Dan is een bezoek aan het Porsche museum een aanrader. Gevestigd in Stuttgart-Zuffenhausen valt het gebouw waarin het museum gevestigd is met haar bijzondere bouwstijl niet te missen. Met een oppervlakte van 5,600 m² en meer dan 80 verschillende auto’s, valt er genoeg moois te bewonderen.

Schlossplatz

Dit plein midden in het centrum van de stad, grenst aan het oude en nieuwe paleis. Ook het Museum of Art, grenzend aan het Schlossplatz, is een bezoek waard. Het museum beschikt over meer dan 15.000 verschillende werken.

Killesberg

Het Killesberg Hill park bevindt zich, net als Schlossplatz, middenin in het centrum van Stuttgart. In het park kunt u meerdere fonteinen, een toren, een buitenzwembad en verschillende restaurants en café’s vinden.

Schloss Ludwigsburg

Waant u zich tijdelijk even in andere tijden door een bezoek te brengen aan Schloss Ludwigsburg. Het kasteel is voorzien van prachtige kunst uit de barok- en rococotijd. Daarnaast beschikt het kasteel over adembenemende tuinen. Het is mogelijk om zelf een bezoek te brengen of door middel van een rondleiding dit unieke gebouw te bekijken.

Fernsehturm

De Fernsehturm in Stuttgart is de eerste televisietoren ter wereld en heeft gediend als prototype voor andere torens die in verschillende steden & landen gebouwd zijn. Vanaf de top is er een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht over de stad.