De stad München

In München, de hoofdstad van het Duitse Beieren, is van alles te zien en te beleven. Of u nu een echte cultuurliefhebber bent, of juist een fan van sport, in München vindt u gegarandeerd wat u zoekt. Ook natuurliefhebbers en kinderen biedt München volop ontspanningsmogelijkheden.

Kunst en cultuur

Elk jaar is er in juni een filmfestival, in september wordt het Oktoberfest gevierd. Dit Oktoberfest is een grootschalig volksfeest dat volledig in het teken staat van bier en wijn afkomstig uit Beieren. In de adventstijd is er in München de beroemde en gezellige kerstmarkt, waar werkelijk van alles te koop is. Maar ook in de rest van het jaar kan elke cultuurliefhebber zijn hart ophalen in München. De stad biedt een groot aantal musea, waarvan de belangrijkste zijn gelegen in het zogenaamde Kunstareal München. In deze museumwijk vindt u onder andere de drie Pinakotheken en het bijbehorende beeldenpark, de Städtische Galerie im Lenbachhaus en het Bayerisches Nationalmuseum. Deze musea bieden bezoekers een scala aan soorten kunst. Andere bekende musea in München zijn Museum Brandhort, het Jüdisches Museum, het Deutsches Museum en het Müncher Stadtmuseum. Voor de autofreaks onder ons is er het BMW museum, waar u van alles te weten komt over de geschiedenis van het beroemde automerk.

München en sport

München is ook zeer bekend op sportief gebied. Een bezoek aan het Olympiapark of de Allianz Arena laat het hart van iedere sportliefhebber sneller kloppen.

Ontspannen in de buitenlucht

Houdt u van ontspannen in de natuur? Ook dan heeft München u veel te bieden. Wat dacht u van de schitterende Botanischer Garten München-Nympenburg? Of heerlijk relaxen in de grote Englisher Garten?

Voor de kinderen

Ook kinderen komen in München aan hun trekken. Een dagje naar het dierenpark wordt onvergetelijk voor hen. Kortom: München is de moeite waard om te bezoeken.

De milieusticker in München

Let op: De Milieusticker Duitsland, die in Duitsland in veel steden verplicht is met als doelstelling om te werken aan een betere luchtkwaliteit, is ook in de stad München verplicht. Zonder zo'n sticker mag u de zogenaamde Umweltzone niet inrijden. Als u dus met de auto München in wilt gaan, heeft u een Milieusticker Duitsland nodig. Deze verplichting geldt overigens niet op snelwegen. De Milieusticker Duitsland kunt u via deze website aanvragen. U kunt uw sticker echter ook in Duitsland zelf kopen, bij een VVV-kantoor of een tankstation dat daarvoor de bevoegdheden heeft. U dient hierbij wel rekening te houden met 1-2 uur wachttijd.